

ព្រះវា**ខាសាចក្រកម្ពុ**ខា ខាតិ សាសនា ព្រះមហាក្សត្រ

Part Contest

ಚಾತ: ೦½. ಉಳು ಬಾತ: ೧ಭ. ಉಳು

សេខអ្គីសម្រេច ស្គីពី

អាមេស្ដើតអ្វាមអាលោអន្ដអ្វេសចូលចូលមន្ដុករៀបចំតាត់តែច សេចអ្វីប្រាចច្បាច់ស្ដីពីអន្ដោប្រទេសស៍ សិច សិទិតមនដ្ឋានគតិយុត្តពាក់ព័ស្ដ

វាខរដ្ឋាអិបាល

- បានឃើញរដ្ឋធម្មនុញ្ញនៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា
- បានឃើញព្រះរាជក្រឹត្យលេខ នស/រកត/០៩១៣/៩០៣ ចុះថ្ងៃទី២៤ ខែកញ្ញា ឆ្នាំ២០១៣ ស្ដីពី ការតែងតាំងរាជរដ្ឋាភិបាលនៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា
- បានឃើញព្រះរាជក្រមលេខ ០២/នស/៩៤ ចុះថ្ងៃទី២០ ខែកក្កដា ឆ្នាំ១៩៩៤ ដែលប្រកាសឲ្យ ប្រើច្បាប់ស្តីពីការរៀបចំនិងការប្រព្រឹត្តទៅនៃគណៈរដ្ឋមន្ត្រី
- បានឃើញព្រះរាជក្រម នស/កេម/០១៩៦/០៨ ចុះថ្ងៃទី២៤ ខែមករា ឆ្នាំ១៩៩៦ ដែលប្រកាស ឲ្យប្រើច្បាប់ស្ដីពីការបង្កើតក្រសួងមហាផ្ទៃ
- បានឃើញព្រះរាជក្រម ០៥/នស/៩៤ ចុះថ្ងៃទី២២ ខែកញ្ញា ឆ្នាំ១៩៩៤ ដែលប្រកាសឲ្យប្រើ ច្បាប់ស្ដីពីអន្ដោប្រវេសន៍
- បានឃើញព្រះរាជក្រម នស/កេម/១០៩៦/៣០ ចុះថ្ងៃទី០៩ ខែតុលា ឆ្នាំ១៩៩៦ ដែលប្រកាស ឲ្យប្រើច្បាប់ស្ដីពីសញ្ជាតិ
- បានឃើញអនុក្រឹត្យលេខ១០៩ អនក្រ.បក ចុះថ្ងៃទី១៩ ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៥ ស្ដីពីការរៀបចំ និងការប្រព្រឹត្តទៅនៃក្រសួងមហាផ្ទៃ
- យោងតាមសំណើរបស់រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងមហាផ្ទៃ 晔

fo

ಹೀಕ್ಷಣ

ទ្រទាវ១._

ត្រូវបានបង្កើតក្រុមការងារអន្តរក្រសួងទទួលបន្ទុករៀបចំតាក់តែងសេចក្តីព្រាងច្បាប់ស្តីពីអន្តោប្រវេសន៍ និងលិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តពាក់ព័ន្ធ ដែលមានសមាសភាពដូចខាងក្រោម៖

C	ពេបទដ្ឋានគត	យុត្តពាក់ពន្ធ ដេច	บยเรเบยเกก	ពេហិតនាជាប្រោម៖	
	១.ឯកឧត្តម	សន្តិបណ្ឌិត	អ៊ុក គឹមលេខ	រដ្ឋលេខាធិការក្រសួងមហាផ្ទៃ	ប្រធាន
	២.ឯកឧត្តម	ទួន ស៊ីផាន់		អនុប្រធានក្រុមប្រឹក្សាអ្នកច្បាប់	
				នៃទីស្តីការគណៈរដ្ឋមន្ត្រី	អនុប្រធាន
	៣.ឯកឧត្តម	ប៊ុន ហុន		អនុវេជ្ជលេខាធិការក្រសួងមហាផ្ទៃ	អនុប្រធាន
	៤, ឯកឧត្តម	ប៉ូលី ដា		អនុរដ្ឋលេខាធិការក្រសួងមហាផ្ទៃ	សមាជិក
	៥.ឯកឧត្តម	នាយឧត្តមសេនីប	ប័ នេត សាវឿន	អគ្គស្នងការ	
				នៃអគ្គស្នងការដ្ឋាននគរបាលជាតិ	សមាជិក
	៦.ឯកឧត្តម	នាយឧត្តមសេនី	ឃ៍ សុខ ផល	អគ្គនាយក	
				នៃអគ្គនាយកដ្ឋានអន្តោប្រវេសន៍	សមាជិក
	៧.ឯកឧត្តម	នាយឧត្តមសេនី	យ៍ ម៉ៅ ច័ន្ទតារា	អគ្គនាយក	
				នៃអគ្គនាយកដ្ឋានអត្តសញ្ញាណកម្ម	សមាជិក
	៤.ឯកឧត្តម	នាយឧត្តមសេនី	ឃ៍ ផាង ពៅ	ប្រធានក្រុមប្រឹក្សានីតិកម្ម	
				ក្រសួងមហាផ្ទៃ	សមាជិក
	៩.ឯកឧត្តម	ម៉ែន ពេជ្រសាលី		អគ្គនាយកនៃអគ្គនាយកដ្ឋានកិច្ចការ	
				អយ្យការនិងព្រហ្មទណ្ឌនៃក្រសួងយុត្តិធម៌	ម់ សមាជិក
	១០.ឯកឧត្តម	ណេប សាមុត		អគ្គនាយកគ្រប់គ្រងឧស្សាហកម្មទេសចរ	ណ័
				នៃក្រសួងទេសចរណ៍	សមាជិក
	១១.ឯកឧត្តម	ឥន យឿន		សមាជិកក្រុមប្រឹក្សាសេដ្ឋកិច្ច សង្គមកិច្ច	
				និងវប្បធម៌ នៃទីស្តីការគណៈរដ្ឋមន្ត្រី	សមាជិក
	១២.លោក ថូ	សំណាង		អគ្គនាយករងនៃអគ្គនាយកដ្ឋានកិច្ចការ	
				ច្បាប់ កុងស៊ុល និងព្រំដែន នៃក្រសួងការ	Ĭ
				បរទេស និងសហប្រតិបត្តិការអន្តរជាតិ	សមាជិក
	១៣.លោក ស	រវ សិនិរ៉ា		ប្រធាននាយកដ្ឋាននីតិកម្មនិងច្បាប់	
				នៃក្រុមប្រឹក្សាអភិវឌ្ឍន៍កម្ពុជា	សមាជិក ឃុ

១៤.លោក ប៊ូរ ប៊ុនណារ៉ា	អនុប្រធាននាយកដ្ឋានកិច្ចការច្បាប់ សវនកម្ម និងទំនាក់ទំនងអន្តរជាតិនៃអគ្គនាយកដ្ឋានគយ		
	និងដ្ឋោក ក្រសួងសេដ្ឋកិច្ចនិងហិញ្ញេវត្ថុ សមាជិក		
១៥.លោក ស៊ីម ហុង	អនុប្រធាននាយកដ្ឋានមុខបេរនិងហត្ថពលកម្ម		
	នៃក្រសួងការងារនិងបណ្តុះបណ្តូលវិជ្ជាជីវៈ សមាជិក		
១៦.កញ្ញា គា ម៉ីម៉ី	នាយកងេខុទ្ទកាល័យនៃក្រសួងយុត្តិធម៌ សមាជិក		

್ರಚಾಕ್ತಿದ್ದು

ក្រុមការងារអន្តរក្រសួងទទួលបន្ទុករៀបចំតាក់តែងសេចក្តីព្រាងច្បាប់ស្តីពីអន្តោប្រវេសន៍ និងលិខិត បទដ្ឋានគតិយុត្តពាក់ព័ន្ធ មានតួនាទី និងការកិច្ចដូចតទៅ៖

- ដឹកនាំកិច្ចការរៀបចំតាក់តែងសេចក្តីព្រាងច្បាប់ស្តីពីអន្តោប្រវេសន៍និងលិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តពាក់ព័ន្ធ
- សិក្សាស្រាវជ្រាវច្បាប់ស្ដីពីអន្ដោប្រវេសន៍ជាតិ អន្ដរជាតិ និងច្បាប់ពាក់ព័ន្ធ
- ចុះសិក្សាស្ថានភាពជាក់ស្តែងក្នុងប្រទេស និងក្រៅប្រទេសអំពីការងារអន្តោប្រវេសន៍
- រៀបចំប្រជុំ សិក្ខាសាលា និងពិគ្រោះយោបល់ ដើម្បីប្រមូលផ្តុំជាតុចូល
- លើកសំណើសុំគោលការណ៍ណែនាំនិងអនុសាសន៍ដឹកនាំពីរាជរដ្ឋាភិបាល
- ផ្តល់អនុសាសន៍ដល់ក្រុមការងារបច្ចេកទេស
- ធ្វើសេចក្តីរាយការណ៍ជូនរាជរដ្ឋាភិបាលអំពីវឌ្ឍនភាពនៃការងារ បញ្ហាប្រឈម ដំណោះស្រាយ និង សំណូមពរ
- បំពេញការងារផ្សេងៗទៀតដែលរាជរដ្ឋាភិបាលប្រគល់ជូន។

ទ្រទនា៖៣._

ក្រុមការងារអន្តរក្រសួងទទួលបន្ទុករៀបចំតាក់តែងសេចក្តីព្រាងច្បាប់ស្តីពីអន្តោប្រវេសន៍ និងលិខិត បទដ្ឋានគតិយុត្តពាក់ព័ន្ធ មានក្រុមការងារបច្ចេកទេសជាជំនួយការ។

ទ្រទាវ៤._

សមាជិកក្រុមការងារអន្តរក្រសួងនេះ ត្រូវចូលរួមប្រជុំតាមការអញ្ជើញរបស់ប្រធាន។

ទ្រទា៖៥._

ក្រុមការងារអន្តរក្រសួងនេះមានសិទ្ធិប្រើត្រារបស់ក្រសួងមហាផ្ទៃ និងលើកសំណើសុំថវិកាដំណើការ ការងារក្នុងកញ្ចប់ថវិការបស់ក្រសួងមហាផ្ទៃ។ 🖟

ទ្រនាវ៦._

រដ្ឋមន្ត្រីទទួលបន្ទុកទីស្តីការគណៈរដ្ឋមន្ត្រី ដ្ឋេមន្ត្រីក្រសួងសេដ្ឋកិច្ចនិងហិរញ្ញវត្ថុ រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងមហា ផ្ទៃ រដ្ឋមន្ត្រីគ្រប់ក្រសួង និងប្រធានគ្រប់ស្ថាប័នដែលពាក់ព័ន្ធ និងសាមីខ្លួនដូចមានចែងក្នុងប្រការ១ ត្រូវទទួល បន្ទុកអនុវត្តសេចក្តីសម្រេចនេះឲ្យមានប្រសិទ្ធភាពចាប់ពីថ្ងៃចុះហត្ថលេខាតទៅ។🌬

ថ្ងៃស្រាយឡើស៊ី.១.៤០៥ ខែ អា.ឃ. ឆ្នាំកោ នព្វស័ក ព.ស.២៥៦១

ធ្វើនៅរាជធានីភ្នំអាញ ថ្ងៃទី០១ ខែកុម្ភះ ឆ្នាំ២០១៤ នាយការដូចស្រឹ

សន្តេនអង្គិនសាមេខានង្គមេស ស្វ័ន សែខ

កន្លែងទទួល:

- ក្រសួងព្រះបរមរាជវាំង
- អគ្គលេខាធិការដ្ឋានក្រុមប្រឹក្សាធម្មនុញ្ញ
- អគ្គលេខាធិការដ្ឋានព្រឹទ្ធសភា
- អគ្គលេខាធិកាដ្ឋោនរដ្ឋសភា
- អគ្គលេខាធិការរាជរដ្ឋាភិបាល
- ឌុទ្ធកាល័យសម្ដេចនាយករដ្ឋមន្ត្រី
- ឌុទ្ធកាល័យឧបនាយកផ្នេមន្ត្រី
- ដូចប្រការ៦
- រាជកិច្ច
- ឯកសារ កាលប្បវត្តិ